Iedereen probeert op zijn of haar manier gezond te leven. We slapen voldoende, we eten waar het kan gezond en we proberen aan beweging te doen.

Maar daar eindigt het menselijk welzijn niet. Integendeel, dat is slechts de basis!

We ervaren allemaal wel eens stress. De een door zijn werk, de ander door de kinderen, de buren, familie, vrienden, het verkeer et cetera. En veel mensen moeten altijd enige vorm van stress hebben om goed te kunnen functioneren op het werk of thuis. Maar teveel stress is letterlijk en figuurlijk killing! Het tast je slaap aan (en wellicht niet eens in de duur, maar wel degelijk in hoe diep je echt slaapt!), en je bloeddruk stijgt erdoor.

De ene persoon kan er beter tegen dan de ander. Maar als het stressniveau maar lang en zwaar genoeg is, gaat uiteindelijk iedereen er een keertje aan onderdoor. Een burnout of erger is vaak het gevolg.

Het is dus noodzakelijk dat een ieder van tijd tot tijd even ‘voor zichzelf’ zorgt! En dat kan op vele manieren. Sommige mensen vinden hun hele rust in Yoga, de ander in meditatie en weer een ander in massage.

En Massage is wellicht nog wel de meest verwende manier hiervoor. Je legt je letterlijk ter ontspanning bij de masseur neer. Je hoeft er eigenlijk maar weinig voor te doen: tijdens de behandeling zorgt de masseur ervoor dat de hartslag daalt, de huid ontspant en je in een dieper bewustzijn terecht komt. De ademhaling wordt rustiger en je waant je even in je eigen dromenland. En ja, het komt wel eens voor dat iemand op het behandelbed in slaap valt. Een groter compliment kan je als masseur eigenlijk niet krijgen: men voelt zich dan veilig en ontspannen.

Tijdens de korte behandelingen gaan we vooral in op de rustige massage van de rug en nek (tenzij anders in overleg besproken). Het gaat hierbij puur om het ervaren van rust en totale ontspanning op de golven van je ademhaling.
Naarmate de behandeling langer is, volgt een intensievere massage waarbij ook de rest van het lichaam aan bod zal komen.

Heb je vragen? Neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Tot snel!