De start… Pff eng!

We kennen allemaal het veilige gevoel van onze ‘comfort-zone’… Ik ben inmiddels gelukkig gewend om keer op keer afscheid te nemen van ‘mijn veilige plekje’ na mijn scheidingen. Maar toch zijn grote stappen in het diepe altijd het engst.

En we zijn als mens natuurlijk redelijk zoekende naar ‘de veiligste keuze’, zoals werken voor een solide bedrijf zodat je netjes elke maand je centjes krijgt en je vaste lasten kan betalen. Zo was ik een hele lange tijd, schuilende achter zekerheden. En die zekerheden ga ik los laten.

“Change can be scary, but you know what’s scarier? Allowing fear to stop you from growing, evolving and progressing.”

Nog steeds gaat het in mijn hoofd van links naar rechts en boven en beneden… Am i doing the right thing… Maar dan denk ik ook weer ‘Ro, je wil dit al zo fucking lang! En je bouwt continu keihard aan het succes van anderen, bouw eens aan je eigen succes!’.  Maar ik zet nu die stap! En ja, ik zal er door sommigen om uitgelachen worden! Ik hoop oprecht dat ik achteraf het hardste mag lachen.

En mislukt het wel? Tja… Niemand die me dan kan zeggen dat ik het niet op z’n minst geprobeerd heb en alles uit de kast gehaald heb! Geld binnen halen zal ik hoe dan ook, daar geloof ik in! En als het daadwerkelijk mislukt, dan doneer ik geld aan een nog nader te bepalen goed doel dat zich richt op de rechten en leefomstandigheden van de LHBTI-gemeenschap. Lukt het wel? Dan beloof ik ook jaarlijks een benefietproject op te zetten voor dit goede doel! Want het gaat niet alleen om ‘een café’, maar om een hele groep met lieve, bijzondere mensen!

But first things first! Inschrijving KVK is geregeld! Zakelijke rekening wordt geregeld! Juridisch advies ingewonnen! Boekhoudkundig wordt het nu op de rails gezet… Nu moeten doelen behaald worden! En daar houd ik jullie graaaag van op de hoogte! Want ik doe dit voor jullie en met jullie!

Maar voor nu… Slapeloze nachten… Bang voor dat diepe… Wat gaat Corona doen? Neem ik wel de juiste beslissingen? Waarom komt dit NU op mijn pad? Ach who cares… er is nooit een juist moment! En het moment is nu! Blijf me volgen!

It's okay to be scared. Being scared means you're about to do something really, really brave!

Geef een reactie