FAQ – Veel gestelde vragen

Hier staan de vragen die ik vraag gesteld krijg. Staat jouw vraag en antwoord er niet bij? Mail mij dan op rody@rody.nl

Financiële vragen

Het café staat te koop voor 125.000 euro. Er is afgelopen jaar flink in geïnvesteerd door de eigenaar. Zo zijn de koelingen vernieuwd, is de bierinstallatie vervangen, koffiemachine vervangen en al het meubilair.
Tevens is het café zo goed als contractvrij, daarmee bedoel ik vrij van bierleverancier, vrij van frisdrankkeuze et cetera.

Wil dit zeggen dat ik 125.000 euro uit de crowdfunding moet halen? Nee! Ik kan ook na een tijd met het binnen gehaalde geld naar de bank stappen en vragen of ze met eigen geld wel bereid zijn om te helpen bij de aanschaf van een horecabedrijf.

Er is altijd een kans dat het niet lukt, daar ben ik mij ook zeker van bewust. Dit zou heel jammer zijn, maar is ook een realistische optie.
Allereerst: niemand kan dat zeggen dat ik niet mijn best gedaan heb!
Maar lukt het niet, dan is het lastig om terug te storten naar alle donateurs, vooral omdat bijna alle donaties via een tikkie gedaan zijn.
Daarom heb ik besloten dat ik, indien het mislukt, geld zal doneren aan een goed doel. En ik heb hier gekozen voor het COC Nederland. Zij hebben diverse projecten waarin de rechten, empowerment en kansen voor LHBTIQ+ers versterkt worden. Zo vechten zij nog altijd voor de rechten van LHBTIQ+ers in de kerkelijke gemeenschap. Maar ook voor het zichtbaar maken van de oudere LHBTIQ+er.
Ik heb de voorkeur uitgesproken om de empowerment van de LHBTIQ+ vluchteling te verbeteren. Er zijn heel veel vluchtelingen uit oorlogslanden of onderdrukte landen die LHBTIQ+ zijn en heel veel al hebben meegemaakt. Denk hierbij aan vervolging, marteling, doodsbedreigingen et cetera. Deze mensen zijn van harte welkom in ons vrije land om een mooie toekomst tegemoet te gaan, zoals elk mens dat zou moeten krijgen. Ik wil mij in de toekomst hoe dan ook sterk maken voor deze groep. Lukt de actie wel, dan komt er in de kroeg ook een donatieplek voor deze groep.

Persoonlijke vragen

Allereerst omdat ik het leuk vind! Anders zou ik er al helemaal niet aan beginnen!
Daarnaast omdat het nodig is! En dat heeft afgelopen jaar wel bewezen. En als ik dan een bar open, laat ik dat dan ook een maatschappelijk verantwoorde functie geven!

Ja en nee! Het café is klein genoeg om het grootste gedeelte van het jaar alleen te kunnen runnen. En laten we eerlijk zijn: dat scheelt heel veel geld!

Toch zal ik er niet aan ontkomen om in de drukke periodes personeel in te schakelen. Mijn voorkeur is dan wel om iemand te vinden die ook uit de LHBTIQ gemeenschap komt, en dan ook nog eens het liefst van Texel!

Daarnaast zal ik op de achtergrond mij laten ondersteunen door mijn broer die een eigen Boekhoud- en belastingadviesbedrijf heeft. Tevens helpt een goede vriendin die advocate is, mij met alle legal vraagstukken.

Load More