Doe de gratis website check!

Hoe belangrijk is een eigen goede website eigenlijk?

Die vraag hoor ik wel eens. Vroeger was die niet heel belangrijk, want via mond op mond reclame kreeg men altijd wel voldoende klanten. Maar de markt wordt steeds voller en het aanbod is steeds moeilijker uit elkaar te houden. Daarnaast heeft inmiddels meer dan 86% van de Nederlanders een Smartphone bij zich. We kunnen haast niet meer zonder!

Vroeger moest je iets opzoeken in een encyclopedie, tegenwoordig tik je het binnen een paar seconden in op Google en weet je alles. De wereld in je broekzak.

En zo zit het dus ook met websites. Als je eenDoe de gratis website check! ‘boekhandel’ zoekt, tik je het in op Google in en je krijgt haast direct nog een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde. Als die boekhandel daar niet vindbaar was, was die klant er niet heengegaan. En nu ging het misschien om een boek van 10 euro… maar wat als u keukens verkoopt van 20.000 euro?

Het gemak dient steeds meer de mens. Men gaat geen rondjes meer rijden om iets te vinden, of bij alle vrienden vragen waar zij hun boodschappen doen. Je bent ‘in charge’ van je eigen leven, en jij bepaalt waar jij je ervaringen opdoet!

Dus ervoor zorgen dat je vindbaar bent op internet is van groot belang hierin! Maar dan is het ook belangrijk dat men een goede eerste indruk van jouw bedrijf krijgt! Komt het professioneel over? Kan men snel bij de gewenste informatie komen? Hoe makkelijk kan men u contacteren? Allemaal hele belangrijke zaken, want bevalt het niet wat men ziet? Dan klikt men toch op de volgende aanbieder? Zo werkt het in het leven nou eenmaal! Die eerste indruk bepaalt in 90% van de gevallen of men wel of niet meer tijd in u steekt! Daar haken ook de meeste mensen af.

Hebt u al een website? Neemt u dan eens de moeite voor mij, en plaats hieronder uw webadres en uw emailadres. Een kleine moeite voor u, en daarna voor mij een kleine moeite om u te antwoorden wat IK van uw website vindt! Zou ik (in geval ik uw product/dienstverlening nodig heb) u kiezen als leverancier?

En neem zelf die test ook eens aan… Open uw website en kijk er eens naar vanuit de ogen van een potentiële klant.

Het nut van een goede website is gewoon zeer hoog. En wellicht heeft u nog geen website en heeft u toch genoeg klanten… Maar ik ben ervan overtuigd dat u met een goede website meer en kwalitatief betere klanten krijgt.

Geef een reactie