Wie is Rody?

Mag ik mijzelf voorstellen aan zij die mij niet kennen? Mijn naam is Rody de Groot, ik ben 39 jaar en ik woon in De Koog op Texel samen met mijn hond Buddha. Het dorp en het eiland ken ik op mijn duim, omdat een zeer groot deel van mijn opvoeding en leven hier ligt. Na vele jaren niet op het eiland gewoond te hebben, is mijn conclusie dat ik het gelukkigste ben op Texel.

Rody met de vriendin van de huidige eigenaar.

De afgelopen jaren bestonden bij mij uit helaas veel tegenslagen. Een mislukt huwelijk, privé vele tegenslagen, maar ik bleef sterk en overeind!

En nu? Nu is het tijd om mijn droom te verwezenlijken! Maar dat niet alleen, het is ook tijd om een bar op Texel te redden, die na vele jaren strugglen eindelijk de juiste weg in was geslagen!

Al vele jaren was het mijn droom om een eigen zaak op te zetten. Naast mijn Fulltime werkzaamheden heb ik in het verleden Marketing- en Salesactiviteiten gedaan uit eigen naam. Maar vooral de laatste jaren is de droom omstaan om een eigen horecaonderneming te starten. En dan het liefst een zaakje die ik ‘Alleen’ kan doen. Dus in beginsel zonder personeel. Al weet ik dat ik in drukke tijden zeker hulp zal moeten hebben van (een aantal) sterke krachten om mij heen.

Café Alt Amsterdam is precies wat bij deze droom past! Het café stond eerder als Geen Idee in de verkoop, maar het was toen nog te vroeg! Ik kwam net uit een zeer akelige scheiding welke mij met een flinke klap achtergelaten had. Ik was ‘not yet ready to rumble!’. But now i am!

Afgelopen jaar heb ik een huis gekocht, mijn paleisje compleet naar mijn warme smaak ingericht mijn leven op de rails gezet. De juiste basis om mij verder te ontplooien is ontstaan!

Het enige wat nu tegen zit is de Coronacrisis! De nieuwe eigenaar van Geen Idee heeft het omgedoopt naar Alt Amsterdam en onder zijn bezielende leiding is het uitgegroeid naar het eerste officiële Gayfriendly Café van de wadden! Iets waar we zo ontzettend trots op zijn! Maar tegelijkertijd zaten we in de zwaarste storm die we zelfs op de wadden nog nooit meegemaakt hadden… Verplichte sluiting van de horeca, en dat in het eerste jaar van de nieuwe eigenaar. Het heeft een zware klap opgeleverd, en de huidige eigenaar heeft dan ook besloten het café weer van de hand te willen doen en zich te gaan richten op een ander project dat dichter bij zijn ziel ligt.

Dat ik het over zou nemen, dat was eigenlijk al snel een deal. Alleen zou dit gebeuren als we een paar jaar verder zouden zijn, en niet nu al! En dat zet mij voor een aantal uitdagingen. Allereerst uiteraard de sneltreinvaart waarin ik nu moet schakelen. Maar bovenal, en niet geheel onbelangrijk: de financien! En laten we eerlijk zijn, als je net een eigen huis hebt gekocht, dan is de knip behoorlijk leeg!

Toch wil ik niet opgeven! Ik heb contact gezocht met de brouwerij, met de gokautomatenleverancier en andere partijen.

Door een goede vriend werd ik gewezen op Crowdfunding. Het is net als zware lichamelijke klussen… Vele handen maken licht werk.
Als iedereen 10 euro kan missen, dan komen we samen op een bedrag dat ervoor kan zorgen dat mijn geluk na zoveel jaar eindelijk zorgeloos van start kan gaan!

En ik heb het volste vertrouwen erin dat het vanaf daar 300% gaat slagen en jullie nog vele malen zullen horen over ‘Gaycafé Rody!’ op Texel!

Bedankt alvast, vanuit de grond van mijn hart! Laat het Ibiza van het noorden forever een bijbehorend Gaycafé hebben!

Liefs, Rody